1.10.2015 - 15:12

„Neste“ į naujas degalines judriose Vilniaus gatvėse investavo beveik 0,8 mln. eurų

Didžiausias automatinių degalinių tinklas „Neste Oil“ į plėtrą investavo beveik 0,8 mln. eurų – rugsėjį vairuotojams strategiškai svarbiose Vilniaus vietose atidarytos dvi naujos degalinės. Jos pritaikytos ne tik lengvajam, bet ir sunkiajam transportui.

Viena degalinė įrengta judrioje Žirnių g., prie Vilniaus pietinio apvažiavimo, netoli IKEA ir naujo prekybos centro „Nordika“. Šiuo apvažiavimu naudojasi ir ateityje naudosis vis daugiau vilniečių ir miesto svečių. Vilniaus savivaldybės duomenimis, aktyviuoju paros metu Žirnių g. pravažiuoja apie 19 tūkst. transporto priemonių. Kita degalinė įrengta Trakų Vokėje – J. Tiškevičiaus g., prie išvažiavimo iš Vilniaus poilsiautojų pamėgtų Trakų ir Druskininkų kryptimi.

„Naujos „Neste Oil“ degalinės pritaikytos tiek lengvajam, tiek sunkiajam transportui. Degalinėje, esančioje Žirnių g., įrengta atskira salelė sunkiajam transportui, o Trakų Vokės degalinėje – jam skirti specialūs greitieji pistoletai. Šiose degalinėse prekiaujama 95 oktaninio skaičiaus benzinu „Neste Futura“, dyzelinu „Neste Futura“ ir „Neste Pro Diesel“, – sako Audrius Miežys, „Neste Lietuva“ Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas.

Pasak A. Miežio, atidarius dvi naujas „Neste Oil“ degalines, jų skaičius Vilniuje pasiekė 24. Investuoti į plėtrą ir atidaryti naujas degalines judriose sostinės gatvėse bendrovė nusprendė atsižvelgusi į savo klientų poreikius.

Sparčiausiai „Neste Oil“ plėtrą vykdė 1999 m., kai buvo atidaryta ir pirmoji automatinė degalinė – iš viso tais metais Lietuvoje pradėjo veikti net 13 naujų automatinių degalinių, palaipsniui visos įprastos „Neste“ degalinės buvo rekonstruotos į automatines. Tinklo plėtra yra toliau vykdoma nuosekliai – kasmet „Neste Oil“ atidaro po kelias degalines.

Apie „Neste Oil“

„Neste Oil“ yra didžiausias Lietuvoje automatinių degalinių tinklas, kurį sudaro 65 degalinės. UAB „Neste Lietuva“ atstovauja Suomijos korporacijai „Neste“, kurios veikla apima naftos ir atsinaujinančių energijos šaltinių perdirbimą, didžiausią dėmesį skiriant gamtą tausojančių aukštos kokybės degalų gamybai. Korporacija yra pasaulyje pirmaujanti dyzelino iš atsinaujinančių šaltinių gamintoja, o jos naujos kartos dyzelinu „Neste Pro Diesel“ prekiaujama Suomijoje ir Lietuvoje. „Neste“ veikia daugiau nei 14 pasaulio šalių ir valdo 1030 degalinių, joje dirba apie 5000 žmonių. 2014 m. korporacijos pardavimai siekė 15 mlrd. eurų.  

Išsamesnės informacijos teiraukitės 
Laura Gabrilavičiūtė 
Ryšių su visuomene agentūra „Nova media“ 
Tel. +370 620 50997 
El. paštas laura.gabrilaviciute@novamedia.lt